Pai

17 september

20150917_113558Jeukend met 10 nieuwe bulten word ik wakker en kijk verdwaasd om me heen en het scheelde een haar of ik was naar beneden gevallen uit mijn bed. Omdat ik op 1 hoog slaap, kan ik tussen de bamboemuur en bladerdak kijken naar buiten en zie een oase van groen en bergen om me heen. Gisteren waren we aangekomen in de hostel SpicyPai en werden door alle 60 andere backpackers gegroet met één groot feest dat diep in de nacht doorging. In tegenstelling tot overige hostels en guesthouses is de hostel en backpackers mentaliteit in SpicyPai vollop aanwezig.

20150917_101409Het is inmiddels tegen het einde van de ochtend en vandaag hadden we afgesproken een paar motorscooters te huren om de vallei te verkennen. Pai kent 2 watervallen, 2 hotsprings, een grand canyon en meerdere plekken waar je de zonsondergang kan bedenken. Na een leuke route bedacht te hebben liepen de Miranda, Lonneke en ik richting de stad om de scooters te huren en vertrokken naar de verborgen hotspring, enkele kilometers uit de stad.

Wat is het toch geweldig om op zo’n motorscooter te rijden zeg. Ik had er een van 110cc welke gemakkelijk 100 over de wegen va Pai kon halen. Hierbij moest ik wel uitkijken op de zijwegen aangezien er hier-en-daar wel eens een gat in de weg zag. Één van de opmerkelijke verschijnselen waren alle backpackers in het dorp op krukken en in verband wegens nare vallen met de motorscooter.

20150917_134148Na een klein uurtje rijden door de jungle en met 45graden op en neer, inclusief scherpe bochten in het midden, kwamen we uiteindelijk bij de hotspring aan. Hier heerst een ongeschreven backpackersregel dat wanneer er een nieuwe groep aankomt, je weggaat zodat ook zij kunnen genieten van een privé bad. De hotspring was heerlijk en we hebben hier zeker anderhalve uur liggen dobberen en bijkomen van de zware heenreis hierheen. De hotspring was rond de 40 graden waardoor de 36 in de lucht erg koel aanvoelde. Zoals andere ook voor ons deden gingen wij ook weer op pad toen de volgende groep aankwam.

20150917_150245Onze volgende stop was een glijbaan waterval, een met zulke gladde rotsen dat je enkel je broek scheurt als je over niet-natte delen glijd. Dit water was alleen heel koud en het duurde wel even tot we de nieuwe temperatuur gewend waren. Maar oh oh wat een fun dat we hadden.

 

 

Na weer e20150917_180505en beetje opgedroogd te zijn vertrokken we richting één van de zonsondergang plekken om een mooie afsluiter te maken. Dit zou de laatste dag zijn dat we met z’n drieën reizen. Miranda en Lonneke zijn van plan om een aantal dagen de jungle in te gaan, iets waar ik niet op gekleed ben. Daarnaast wilde ik meer nog meer van noord-Thailand zien en toch op tijd naar duikeiland Koh Tao vertrekken aangezien ik hier 2 volle dagen voor moet rekenen, en dat is inclusief vliegtuig.

18 September

20150918_124542Vandaag ben ik van plan om de overige waterval, hotspring en grand canyon te bekijken met de scooter, maar… het regent! Het regent en blijkbaar blijft het regenen. Jah de regen wisselt wel af met harde en zachte buiten, gevolgd door een half uurtje zonschijn, maar dat is niet genoeg om de lange afstanden af te leggen die ik van plan ben. In mijn gedachte denk ik nog aan de dames die sochtends vroeg waren opgehaald. Hopelijk hebben zij wel geluk en hebben ze het droog.

Eigenlijk was ik van plan om morgen weer te vertrekken naar Chang Mai maar gelukkig kon ik dit nog veranderen naar vandaag. Tegen het einde van de middag was er nog plek in een mini-van, alleen zou ik wel savonds laat in Chang Mai aankomen. Tja er zit niets anders op en zo hou ik in ieder geval nog een dag over, anders verspil ik twee dagen. En zo trek ik mijn zwembroek aan en pak mijn backpack weer in om vervolgens tussen de plensbuien richting het dorp te rijden.

In de bus had ik een Spaans stelletje leren kennen en in de regenbuien van Chiang Mai (jawel ook hier was het slecht weer) liepen we s’avonds anderhalf uur door de straten. Waarom? Nou… alles was vol! Ik had een lijst met 5 goede hostels gemaakt, maar ze waren gewoon allemaal volgeboekt! Doorweekt liepen we door grote plassen (met sandalen maakte het inmiddels toch niet uit) en zagen we ratten tevoorschijn komen uit de putten. Geloof me, het was geen prettig gezicht meer.

20150918_200304Opeens zag ik een Bed en Breakfast langs de weg, Na Inn, en ik herkende de naam die aangeraden was op een forum, maar wel in het middensegment zou vallen. We lopen naar binnen en vragen de eigenaar of hij een kamer heeft voor de nacht. Met een grote glimlach liet hij ieder van ons direct zeer mooie kamers zien waar ik in ieder geval helemaal blij van werd, king size bed, schone badkamer, balkon met uitzicht, eettafel, bank en tv notabene. En raad eens? De prijs valt reuze mee! Eenmaal beneden om af te rekenen vraag ik nog waar er wat te eten valt. De eigenaar verteld de weg naar een street-foodcourt dat tot middennacht open zou zijn, zo valt het toch allemaal wel weer mee.

Net voordat ik uit de guesthouse stap zie ik aan de muur een tour richting Chiang Rai hangen. “Als je voor mij de tour voor morgen kan regelen, blijf ik hier twee nachten”!

20150917_11431420150917_14193220150917_13291820150917_15264920150917_20423220150918_19130220150918_20343520150918_20352520150918_204215

6 antwoorden
 1. opa en oma.
  opa en oma. zegt:

  hoi Dave.Vanuit Chiang Rai heb ik toen een boottocht naar Birma gemaakt.heel apart.OP een bromfiets naar de tempel
  van de Chorpioen met een mooi uitzicht op Birma.Ik beleef het weer opnieuw.Veel plezier.Liefs oma en oma

  Beantwoorden
 2. Sjoukje
  Sjoukje zegt:

  Hoi Dave, wat heb je weer veel meegemaakt en wat een mooie foto,s ! ik kan me wel voorstellen dat je ook wel weer geniet van de luxe in de bed & breakfast. En dan na een goede nachtrust op naar het volgende avontuur….heel leuk om dit via jouw blog ook een beetje mee te maken…

  Beantwoorden
 3. willy
  willy zegt:

  Ondanks de vele regen heb je toch weer mooie plaatjes weten te schieten. (Regenlaarsjes waren geen overbodige luxe geweest). Maar gelukkig ben je een echte doorzetter en geniet je zo te lezen volop! Wat moet het een heerlijk gevoel zijn geweest om je natte kleding uit te trekken, een douche te nemen, lekker te gaan eten en dan heerlijk slapen in de mooie bed and breakfast. xx

  Beantwoorden
 4. Javelyn
  Javelyn zegt:

  Chiang Mai vond ik ook geweldig. Zo gemoedelijk en inderdaad goed begaanbaar met de ‘scooter’. Vergeet je helm niet want je hebt als farang zo een prent aan je broek hangen. Maar misschien heb je mazzel met je kleurtje. De b&b ziet er goed uit zeg. Beter dan slapen zonder fan! Hoe verzin je het?! Ik zou geen oog dicht doen. Veel plezier in Chiang Rai.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *