Fallas Valencia Trip Verslag 14.03.2012 (Dag 1)

14.03.2012 – 04:20 AM…

… De wekker gaat; “Doggie Daddy” & “Bruce Ballslap” worden wakker. Met ons gaffeltjes nog vergeven van de knoflook, bier & Whiskey, verzamelen we de moet om vluchtig nog een douche te nemen. Tot overmaat van ramp ook nog een kleine verstopping in de afvoer, vloer soaking wet! Ergerend en zwetend snel een halve bak thee, op naar de bus met rugzakken en koffer. Perfecte timing… nu op naar Schiphol.

14.03.2012 – 05:37 AM

Aangekomen op Schiphol Plaza. Beiden snakkend naar op z´n minst een sandwich en een sappie, slenterend naar de incheckbalie. Eerst maar ff af van dat 20.8 kg wegende aanhangsel… zo… Daar zijn we voorlopig van af, wetende dat dat niet lang zal duren.

 

14.03.2012 – 05:55 AM

Boardingpassen verkregen, id/paspoort bij de hand en ja hoor; Een behoorlijke rij voor de tassencontrole… riem af, tablet uit de tas, sleutels, aanstekers, portomonnee… Alsof we van plan waren iemand knock out te gooien met een 2 euromunt 🙁 Al met al ging het redelijk snel en zonder moeilijkheden.

 

14.03.2012 – 06:10 AM

Al lopend en kauwend op een sandwich zijn we onderweg naar onze gate: B15. Gelukkig niet al te ver want we zijn al brak genoeg. Zo brak dat iedereen al aan boord aan het stappen was en wij ons om 06:40 afvroegen waar iedereen ineens gebleven was. Maar we zitten op een redelijke plek in het vliegtuig, niemand naast ons en een plekje bij het raam, vlakbij de rechtervleugel van het Edelweiss Air toestel. Met wat muziek in de oren, een start van onze trip naar Valencia & wachtend op het stijgen, zeggen wij: Zurich, here we come!

14.03.2012 – 09:00 AM

Zojuist geland in Zwitserland op airport Zurich. Iets later dan de planning maar dat komt zoals gewoonlijk door het drukke verkeer op Schiphol. De 1e vlucht ging heel voorspoedig. En met maar liefst een croissantje, een chocolaatje plus thee en appelsap was Edelweiss/Swiss Air niet de gierigste die we gezien hebben op de chartervluchtjes.

image

Fftjes snel naar de wc en Robin z’n portie verslaving inhaleren in de “Camel lounge smoking room” om vervolgens om 09:00 ’s ochtends aan een zware maaltijd bij de Burger King te beginnen. Jawel, een Whopper menuutje stilt de trek wel even. Wat wel heel vreemd is is dat je hier met Zwitserse franken moet betalen, maar dat doet je wel even denken aan ons oude gulden tijdperk. Weer eens wat anders waar je constant aan het rekenen bent en voornamelijk jezelf rijk rekent.

image image

14.03.2012 – 10:40 AM

We hadden gehoopt dat de luchthaven van Zurich groter was. Na 3 rondjes heb je het toch wel gezien en gelukkig zijn de reisinformatieborden geupdate. We worden verwacht bij gate A63… We kijken elkaar aan… Maar dat is aan de andere kant!? Enfin, de 10 Zwitserse franken van onze gulle oudheer Breuer hebben ons een 355ml Red Bull opgeleverd, en die hadden we nodig!Want hoe dichterbij Valencia komt, des te meer verlangen wij ernaar om straks in het 5 *en hotel (The Westin) onze spullen te droppen en ff een siesta te doen. Het zitten wachten voor een groot reclamebord van “PARMIGIANI” horloges is behoorlijk slaapverwekkend, alhoewel Dave zich kosteloos aan het vermaken is (not) met zijn kapotte laptop, die zojuist stuk gegaan is.

image image
image image

14.03.2012 – 11:45 AM

We zijn zojuist aan boord gegaan voor onze 2e vlucht en de planning zegt dat wij om 12:00 weer in de lucht zouden moeten hangen. Waarom we dat betwijfelen? Is vertraging bij vertrek niet standaard als je met het vliegtuig gaat. We beginnen ons af te vragen hoe het toch kan dat de plaats van bestemming doorgaans altijd op aangegeven tijd gehaald wordt. Vliegen we dan iets harder of hebben ze rekening gehouden met windje mee… nee… Wij zijn sterk van mening dat ze tegenwoordig niet de vluchttijden vermelden maar de vertraging al ingecalculeerd hebben in de reistijd. Ach ja, de stoelen waren al geboekt/gereserveerd, mbv seatguru.com, dus niets aan het handje. We hebben genoeg beenruimte en in geval van nood… We zitten naast de nooduitgang dus glijden wij als eerst naar buiten.

image

Gelukkig zien we geen grote surinaamse vrouw in de buurt. Als we neer zouden storten hadden we beiden moeten vechten voor een plekje op haar schoot. (De zwarte doos wordt namelijk altijd als eerst gevonden). Nu even tijd voor een power(s)napje.

image image

14.03.2012 – 15:15 AM

Gearriveerd op plaats van bestemming: Valencia! De vlucht ging voorspoedig en de koffers zijn heelhuids aangekomen.

image

Klein ritje vanaf Valencia airport naar ons hotel met de metro.

image

Ingechecked in het superhotel “Westin” aan het randje van de Paseo de Alameda. Klein stukje lopen vanuit het metrostation waar we onderweg al weer aangenaam mochten schrikken van boefjes met harde knallers. We hadden de Grande hotelkamer geboekt maar, tot onze leuke bijkomstige verbazing, is het een Grande Deluxe kamer geworden. De koffertjes even naar de kamer laten brengen, zoals dat natuurlijk hoort in een 5 *en hotel. Een verbluffende kamer met een mega grote badkamer met alles er op en er aan (inloopdouche, losstaande badkuip, voetenbad, grote wastafel…) Heerlijk zoals we ons nu als een duo “Non actief Don Juans” voelen. Ff neerploffen op de zachte 2 losstaande Queensize bedden en een peukie in de mega brandende zon (23 graden) op ons behoorlijk terras te betreden vanuit de slaapkamer dmv een schuifpui. Nu rest ons alleen nog de wc te bekritiseren, een quick shower te nemen en dan op zoek te gaan naar een gedetailleerde agenda van het festival waarvoor we uiteindelijk zijn gekomen: Fallas 2012!

image image image

14.03.2012 – 23:53 AM

Poehee… Onze eerste dag zit erop. Lekker nog even onze voeten laten afkoelen op het terras met een rummetje cola. Dave ligt al te snurken en er is geen enkel excuus voor nodig om dat niet te doen. De boodschapjes, althans het hoognodige zoals water, rum en cola, zijn in huis gehaald. De krant met een gedetailleerde agenda voor deze dag hadden we even laten bezorgen en we waren meteen up to date.

image

Het plan is dus ook om nog een minimascleta (vuurwerk/knalshowtje) mee te pakken om 22:00. We hebben ons nog even groen geergerd aan het mega trage internet in de business room hier in het hotel om de blog deels op poehee.com te zetten maar het is ons uiteindelijk gelukt. Het wokken of eigenlijk plaatwerken bij “Osaka” wok viel tov voorgaand jaar een beetje tegen. We hebben goed gegeten daar niet van. Een lekkere zelf samengesteld vis als zowel vlees bord ging er bij de boys wel in!

image image

Jammer genoeg was het ondertussen 21:45… de metro pakken om op de plek te komen waar de minimascelta zou plaatsvinden zou een tevergeefse poging worden… maar welke gek gaat ons naar de andere kant van de stad rijden in ondertussen nog maar 13 minuten op de klok… en waar zijn verdorie die taxis wanneer je ze wel nodig hebt!? Nou we hadden er 1 gestrikt, en remmen zou die. Ware het niet dat de plek die wij hadden aangekruist op de stadsmap, de oude man niet meteen duidelijk was… en nee je krijgt er geen woord engels uit behalve “no”. 11 minuten over… We beginnen hem beiden lichtelijk te knijpen totdat de stakker ons lastige Hollanders toch maar besloot mee te nemen en een slinger ging geven naar spot “X”, althans hij ging het proberen 🙁 Ineens een menigte van mensen langs de kant van de weg, we zagen geen mascleta maar de animo en de sfeer zei ons dat we per direct moesten uitstappen. De arme stakker toch maar wat extra pesetas gegeven want als het aan hem lag was hij nog een stukje verder gereden. Het feest was begonnen, wederom een perfecte timing en een leuk voorproefje voor wat de week ons verder nog zal brengen.

image

Daarnaast hebben we natuurlijk de eerste “ninots” gespot. Hele mooie kunstwerken van papier mache die op bijna elk kruispunt in de straten van Valencia te zien zijn. 20 maart zullen deze bij de aflsuiting van Fallas door heel Valencia in vlammen opgaan.

image

Nu is het tijd voor nog een snelle douche. Tomorrow is another day!

5 antwoorden
 1. Javelyn
  Javelyn zegt:

  Doggie Daddy & Bruce Ballslap? Wie is wie? hahahaha. Jullie zijn al lekker aan het genieten van de Rum, cola en het zonnetje he? Ben benieuwd naar de Ninots dit jaar, dus mooie fotootjes schieten he? Misschien de volgende keer niet te lang bij de wok blijven hangen om te zien waar jullie voor gekomen zijn he. Goeie knallers! Laat de adrenaline maar stromen!

  Have fun fun fun.

  Kus!

  Beantwoorden
  • Robin
   Robin zegt:

   Doggie Daddy is Dave. We waren tijdens een skype sessie melig en hebben gekeken wat onze namen zouden zijn als we pornsterren waren. whaha. Wesley heet overigens Alan Asslap moehahaha.

   Knuffeltjes daar! X

   Beantwoorden
 2. Willy
  Willy zegt:

  Zit ik hier in mijn eentje te lachen om jullie verhalen. Ha, ha. Leuk, leuk. Geniet er maar goed van en neem nog een drankje. Proost op jullie vakantie!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *