Dagje touren

Na een lange vlucht en een uurtje op bed gelegen te hebben kan je het haast wel raden toch? Mijn maag ging tekeer en ik had onwijs honger. Vliegtuigvoedsel kan misschien wel lekker zijn, maar dat chemische papje vult niet. Dus! Om 11 uur stond ik alweer buiten op zoek naar een lekker eettentje.

Man en dat is geweldig zeg. Overal op elke hoek waren er Aziatische schafttentjes. Een BBQ restaurants die verse pekingeend hadden, Verse dim-sum die gemaakt werden, sushi, een ouderwets kraampje waar je ramen kan eten (denk aan Naruto Johnny), Japanner Thaise Chinees noem het maar op! Overal rook het zoooooo heerlijk op straat. Helaas was het na zoeken geen sate geworden, de Indonesische satebar was helaas nog dicht en zou in de avond pas opengaan. Dus heb ik heerlijk genoten van rijst met curry en kip op Japanse stijl.

Even iets over het weer. Zit ik dan in Hong Kong, dan verwacht je dat het heerlijk warm is met stralende zon toch? Nou mooi niet dus. De afgelopen twee weken hebben ze last van een tropische storm, en ik dus ook. Dus veel regen en s’avonds lekker omweer.

Om de middag door te komen heb ik een tour geboekt. Hieronder even de hoogtepunten:

Tempel van tukkie doen
Mja, wat kan ik zeggen. We gingen een oude maar actieve tempel bezoeken waar we onze levenswensen konden opschrijven en in een vuurput konden gooien en deze offeren/mailen aan de god van bladiebla. Afijn ik was toch nog moe en heb mooi 20 minuten een tukkie gedaan in de bus.

Victoria Peak
Daarna gingen we met een wel hele steile trein de berg Victoria op, en we hebben daar echt een hele mooie uitzicht gehad op Hong Kong. Helaas was het wel aan het stortregenen, maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit nietwaar?

Bootje varen, verzuipen in de regen
Dit was ook echt geweldig! De Aberdeen Fishing Village. Dit zijn de orginele vissers van Hong Kong die nog allemaal op het water leven in huisboten (jaah dit is iets anders dan onze woonboten). Met een echte sampan kregen we een rondleiding op het water door de bootstad van deze mensen.

Na een drukke volle middag ben ik weer vertrokken naar het vliegveld van Hong Kong. Tijdens het lopen naar de bus begon het alleen nog erger te regenen dan dat het de hele dag heeft gedaan. Dus je raad het al, ik was zeiknat toen ik de bus inkwam. En met een tropische storm steeg mijn vliegtuig op richting Sydney.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *