De hemelse tempel

IMG_0073 Na de drukke en te lange dag van gister werden we vandaag een beetje te laat wakker. Het gewoon al 12 uur notebene! Goed… rustig blijven… niets aan te doen… blijf relaxt…

Voor vandaag hadden we een hele wandeltocht door Beijing gestippeld, maar helaas hadden we er ineens te weinig tijd voor. Na een trage start bedachte we ons dan maar om in ieder geval de Beijing Must See Hemelse Tempel te bekijken omdat dit aan de andere kant van de stad is.
Dus wij alles inpakken en hop ernaar toe…

IMG_0120Hutongs zijn de zogenaamde authentiek oude stadsdelen binnen Beijing. De stad is helaas merendeels vernieuwd en daarmee verwesterd, maar gelukkig voor ons zijn er nog oude straatjes overgebleven voor alle toeristen. Hoewel het nu veel weg heeft van de zwarte markt, kwam er toch een big smile op onze gezicht toen wij onze eerst Hutong gevonden hadden. Kijk dit is waarvoor we naar Beijing zijn gegaan! Smalle straatjes en veel kraampjes die allemaal azen op ons Yuan.

Hey wacht even…. sorry ik was een beetje afgeleid, we gingen dus voor het eerst met de metro richting de Hemelse Tempel. Man wat was dat even lastig communiceren zeg! Johnny en ik spreken natuurlijk alleen Chinese recepten en daar heb je weinig aan als je met de metro gaat! Alles staat gewoon in het Chinees aangegeven, maar met veel gebaar en meerdere mensen om ons heen lukte het ons gelukkig toch nog om de juiste metro te pakken.

IMG_0124Na een tijdje lopen in de Hutong kwamen we ineens, jawel een satékraam tegen! Woohoo. Het was inmiddels half 5 en we hadden de hele dag (in de 4 uur dat we wakker waren) nog niets gegeten. En oh oh wat was het een feest. De keuze viel dit keer op varken, struisvogel, hert of kip. Dat was werkelijk smikkelen en smullen.

Ja, ja ik weet het… heb gewoon weer trek in zo’n sateetje. We kwamen dus gelukkig aan bij de Hemelse Tempel en weet je wat ze nog allemaal voor satés hebben in de Hutong? Je raad het werkelijk nooit! Kwartel! Gewoon een hele kwartel met kop en poten, twee prikkertjes door de kont en kop en roosteren die handel! Nee, helaas hebben wij die nog niet geproefd, dat staat al gereserveerd voor morgen.

 

Ahum… wat ons dus direct opviel van de Hemelse Tempel was dat direct nadat we de poort binnenliepen, het gevoel van de drukke stad kwijt waren. Ook al lig de tempel midden in de stad, toch ben je gelijk af van al dat getoeter in dat drukke verkeer. Erg raar maar waar!

 

Weet je wat ook zo raar is? Nou opeens kwamen we dus echte exotische saté tegen in de Hutong! Eerst kwamen we saté tegen van slakken, toen van sprinkhanen naar zwarte schorpioenen! Ze hadden zelfs kleine schorpioenen, die nog leefden aan dat stokje! Dat schijnt zeg maar hetzelfde te zijn als kreeft. Lekkerder als je ze vers grilt of zo. Maar het kan zelfs nog gekker met saté van duizendpoot, zeester, zeepaard en grote krekels. Echt bizar allemaal! Stiekem willen we ze toch allemaal proberen hoor. Anders weet je nooit of het lekker is!

IMG_0130IMG_0131

 

Oké Johnny… ik zal vanaf nu echt ophouden met onze Hutong ervaring. We zijn immers nog bezig met de Hemelse Tempel.

Ooh wat hebben we weer lekker gegeten zeg. Na onze gefaalde Peking eend van gisteren zijn we vandaag naar de duurste 150 jaar oude Peking eend specialistisch restaurant gegaan. Wat kan je daar allemaal bestellen? Nou een hele eend natuurlijk. De kok komt aan tafel om een verse eend te fileren, en uiteindelijk komt letterlijk alles op tafel terecht. Alles? Jawel, we kregen de stukjes filet, jelly van de eendenlever, gefrituurde eenden hart, de kop door de helft om de hersens uit zuigen alsof het een mossel was, stukjes eenden huid met suiker en een soepje gemaakt van het karkas. Nou geloof me dat was echt zeer smakelijk. Het koste wel de hoofdprijs maar dit was het gewoon waard!

IMG_0135IMG_0137

Goed, nou hou ik op…. we begonnen de dag dus met de Hemelse Tempel en het heeft ongeveer 4 uur geduurd. Het erg rustig in de bestraatte bossen maar hier en daar vinden we een heleboel oudjes terug die allemaal kaartspelletjes aan het spelen zijn.

We verklappen in ieder geval dat de 7 hemelse meteorieten een grote hoax zijn. Komen we daar eindelijk, staat er een grote bord dat dit allemaal niet waar is…

De tempel zelf zag er wel leuk uit hoor, we hadden he gevoel alsof we in een van de films liepen. Voor de rest… tja wat kan ik zeggen offeraltaar hier, gebedsplaats daar, ach we zijn er in ieder geval geweest en hebben een paar mooie foto’s genomen.

IMG_0085IMG_0095

IMG_0103IMG_0107

IMG_0091IMG_0084

IMG_0076IMG_0074

 

Weet je waar we ook naartoe zijn gegaan. Een Hutong!

8 antwoorden
 1. frank
  frank zegt:

  he manen ik heb op de foto’s ge zien dat juli Leker eten hebe gegeete
  Leker hor. en die ene foto waar op je broer op staat te eten
  heb ik als achtergrond.
  groetjes frank.

  Beantwoorden
 2. Javelyn
  Javelyn zegt:

  Hm die Hemelse tempel heeft minder indruk op jullie gemaakt dan de saté. Dus je kent de anatomy van een eend eindelijk. Zeer interessante info…. En hoe weet je zeker dat het struisvogel was, was het geen hond 😉

  Have fun!

  Javelyn

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *