Guilin

IMG_0655      De volgende ochtend konden we heel relaxt opstaan. Zo slim als we waren hadden we de vorige dag al gekeken waarvandaan de bus naar het vliegveld vertrok en onze vlucht naar Guilin vertrok pas om 12 uur dus we hoefden ons niet te haasten.

Na een korte vlucht, opstijgen, middaglunch, turbulentie en daling waren we binnen twee uur zonder zorgen in Guilin geland. Tja in onze oorspronkelijke schema zouden we de hele dag in een trein zitten te ergeren, maar gelukkig ging het allemaal heerlijk relaxt. Ook hadden we maar besloten om nog even een hostelovernachting te nemen zodat we niet direct op zoek moesten gaan naar de bussen richting Xingping, onze relaxt gedeelte van de vakantie.

IMG_0661Zo gezegd, zo gedaan en voordat we het wisten met onze backpacks in de hostel, liepen we in de winkelstraat met onze neus op zoek naar wat lekkers totdat we ineens beide stilstonden en staarden naar een grote boord massage. JAAH daar hadden we wel trek in hoor! Onze laatste massage was in Dengfeng waar al onze knopen met veel pijn uit onze rug zijn gehaald en dat was toch weer een paar dagen geleden. Dus wij huppelen eropaf en zo lagen we beide in een kamer een uur lang te genieten.

IMG_0663Toen we uiteindelijk weer op straat liepen kwamen we een zogenaamde foodstreet tegen, allemaal kraampjes met Aziatische hapjes. Oh oh wat zag dat er verrukkelijk uit zeg! Tot onze verbazing roken we ineens de een heerlijke sterke geur van verse durian! Blij verrast hebben ze hier zelfs een heel restaurant aan toegewijd! We konden het beide haast niet geloven, we hadden haast de moed opgegeven in onze zoektocht naar durian of jackfruit. Starend in de rondte kwam onze grote vraag… wat zullen we eten vandaag…

 

IMG_0674Nog even verder lopen en ineens kwamen we een klein raar mannetje tegen. Hij vertelde ons schilder te zijn en we mochten een kijkje nemen in zijn werkplaats. Hij maakte diverse olieschilderijen van het landschap rondom Guilin en wij staarden vol verwachting wat ons nog komen gaat. Uiteraard probeerde hij nog een schilderij of twee aan ons te verkopen maar helaas, onze backpacks zitten al volgepropt met toekomstige spullen uit Hong Kong. Daarna bracht hij ons naar een theehuis waar we gratis diverse thee uit de streek mochten proeven. Na wat bij gedronken en gepraat te hebben over de Chinese theekunst hadden we beide toch een blik van de lekkerste thee gekocht waarvan we hebben mochten proeven, uiteraard minstens een derde van de prijs afgehaald en ja toen gebeurde het. IMG_0665Een blanke dame stormde naar binnen omdat ze schijnbaar teveel had betaald. Kijkend op haar bonnetje had ze blijkbaar de volle mep betaald, tja deal is een deal toch? Omdat de man de enigste was die Engels praatte wilde hij zo snel mogelijk met ons weg maar dat vonden wij ook weer zielig voor die blanke dus we besloten er maar lachend vandoor te gaan zodat ze het in ieder geval met iemand die Engels sprak kon uitvechten.

 

IMG_0672Tja en nu? Inmiddels was het al half 7 en we teerden de hele dag op die vliegtuiglunch en paar kopjes thee. Na even stil te hebben gestaan scoorden we voor onszelf wat saté en jawel, besloten om toch maar een extra voetmassage van een uur te nemen. Erg hé J. Om daarna weer rustig saté en gefrituurde durian te nemen. Met volle buikjes en relaxte spieren slenteren we richting het hostel om de dag af te sluiten. Morgen? Jawel dan is het zover en gaat onze rust eindelijk beginnen.

5 antwoorden
 1. Danny
  Danny zegt:

  Toen ik las dat jullie naar Guilin gingen dacht ik dat jullie die beroemde heuvels/bergen wel gingen bekijken.. Staat dat nog op het programma? Dat is toch bij de Li River?…

  Groetjes Danny

  Beantwoorden
 2. Willy
  Willy zegt:

  Gelukkig maar dat alle cijfers wereldwijd hetzelfde zijn anders hadden jullie nog in een verkeerd vliegtuig gestapt. Die taal is echt niet te lezen (bovenste foto). De zin ‘De wereld verkennen met eten’, doen jullie goed. Geniet maar van de Durian want die krijg je bij mij lekker niet te eten. Getsie en dan een heel restaurant vol, whaha, zal lekker stinken daar.
  Nou boys, nog een paar dagen. enjoy, enjoy. Raak niet verslaafd aan al die massages anders moeten jullie nog verhuizen richting Andijk en krijgt Carolina het wel heeeeel errug druk met jullie. Keep on touch!

  Beantwoorden
 3. opa
  opa zegt:

  Hallo boys, wat genieten wij van jullie belevenissen.Volgens Wim hoeven
  wij niet meer naear China. Maar ik denk daar anders over. Allen als ik aan
  al dat vreemde eten denk krijg ik de kriebels. Geniet er maar van.
  heel veel liefs Oma en Wim.

  Beantwoorden
 4. Lisanne
  Lisanne zegt:

  Heey!!! Leuk weer om te lezen 🙂 Ben het wel met Danny eens, als het even kan moeten jullie écht die bergen gaan bekijken bij de rivier. Die zijn echt bizar mooi (op de foto’s dan :P). Tot volgende week! Groetjes Lisanne en Ofir

  Beantwoorden
 5. carolina
  carolina zegt:

  he guys dat zal afkicken worden als jullie weer thuis zijn.qua eten en massage!!
  maar we hebben nog plek in de agenda dus ik zal jullie alvast inplannen, eerst massage of eerst cocktails?ben benieuwd wat voor effect de cocktails op mijn massage zal hebben.
  nu bijna echt shoppen, super gaaf.
  maar ben het met lysanne en danny eens china bestaat niet alleen uit eten de omgeving is ook echt de moeite waard, ga al varend dan is het ook nog relaxed.
  succes met de laatste dagen.
  groetjes uit Andijk

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *