Terracotta

IMG_0474 Toen we uiteindelijk wakker werden was de spierpijn gewoon niet om te harden, zelfs het bewegen van onze tenen gaf een schok door ons hele lichaam heen. Met veel pijn en moeite liepen we met onze +10kg backpacks op de rug drie verdiepingen naar beneden om vervolgens een taxi te pakken naar het station. Ditmaal namen we een sneltrein van 300km per uur naar Xi’an en hadden zodoende 800km afgelegd in slecht drie uurtjes tijd!

De volgende dagen in Xi’an waren echt geweldig. Niet alleen was het met 17 graden een hele stuk aangenamer, de stad sprak ons gewoon veel meer aan dan Beijing. Ik denk omdat Xi’an ons ook meer een dorpsgevoel gaf dan zo’n grote drukke stad als Beijing. De Hostel waarin we sliepen was ook zeer gezellig. Live muziek, happy russian hour en al snel hadden we een drietal vrienden/mede reizigers ontmoet waarmee we iedere avond onze verhalen vertelden.

Emperors Tomb and the Terracotta Army

In 1974 was er eens een boer in China die een waterput nodig had en begon er één te graven. In plaats van water zijn er door deze put inmiddels 8000 soldaten opgegraven. Juist door deze boer is het inmiddels welbekende Terracotta Army gevonden. Oh en deze boer leeft ook nog en zet graag zijn handtekening onder een boek welke gaat over de opgravingen!

IMG_0478Tot zover de geschiedenis. Rond 9.15 vertrokken we met andere backpackers richting deze welbekende plaats. Eerst gingen we naar de First Emperors Tomb; na een lang verhaal en twee busreizen verder kwamen we eindelijk bij deze tombe. Uiteindelijk zie je alleen maar een grote berg begroeid met bomen en planten van een afstand. Ja momenteel is het nog niet mogelijk om deze berg in te gaan door de vele giftige stoffen die aanwezig zijn. Dus stel je wilt een keer Indiana Jones spelen, nou ga dan naar China en ga deze berg in. Vele valkuilen en misschien wel mummies zullen op je wachten.

Na een foto te hebben genomen (been there, done that, made the picture) gingen we eindelijk naar de plaats van de eeuwige 8000 warriors. In totaal hebben wij drie pits mogen bewonderen omdat er bij de vierde nog opgravingen zijn.

IMG_0558In de eerste pit zie je veel kapotte warriors. In totaal zijn er vier verschillende; De generaal, de infantrist, de ruiter en de boogschieter. De laatste is het meest interessant, want deze is magisch. Waarom? Tsja ga dat verhaal maar zelf uitzoeken en ik raad je aan om een keer in je leven hiernaartoe te gaan. Oh verder zie je paarden en vele bronzen wapens.

In de tweede pit zie je eindelijk eens een paar hele warriors, gelijk indrukwekkend. Zeg dat! Maar je wordt pas echt amazed wanneer je in de derde pit komt. Duizenden terracotta warriors in elkaar gezet (ja ze zijn stuk voorstuk terug aan elkaar gelijmd). Heel gaaf om te zien dus!

 

IMG_0493IMG_0563

IMG_0527IMG_0537

Hierna bekeken we nog een film uit de jaren 80 hoe ze deze beelden maakten en we sloten af met een heerlijke maaltijd met meer dan 10 gerechten. Dat is pas een mooi einde van een trip 😀

Die avond hadden we happy hour uitgevonden in de hostel en dronken we voor goedkoop een tiental cocktails weg. Vervolgens was het ongeveer 03.00uur geworden en was het tijd om ons bedje maar eens op te zoeken.


 
Xi’an city, first capital of China

Het was al snel middag aangezien ik om 13.00 uur pas mijn bed kwam uitrollen. Na het douchen en voor het eerst in de vakantie een ‘ontbijt’ genomen te hebben, besloten we de stad Xi’an maar eens te verkennen.

IMG_0582IMG_0585

We hadden al snel een schema gemaakt en zo kwamen we langs verschillende torens. De meest bekende zijn de Bell Tower en de  Drum Tower. Voor de laatste waren we net op tijd en konden we nog meegenieten van een show waarbij enkele chinezen muziek maken op oude drums. Verder konden we nog naar boven lopen om het uitzicht eens te bekijken.

IMG_0640IMG_0625

Na de drum toren gingen we naar de oude zuidelijke muur van Xi’an. Heel indrukwekkend dit. Het deed ons allebei denken aan de verhalen over Jericho. Ik bedoel met gemak konden hier twee strijdwagens naast elkaar rijden en zo de stad patrouilleren. We dachten ook, goh stel nou dat ze om deze stad 7 rondjes moesten lopen. Tsja dan ben je nog wel even bezig. De muren waren hoger dan da ze breed waren, dus beeldje dat maar eens in. Xi’an is natuurlijk allang buiten haar oude muren gegroeid en de stad is veel groter geworden, wij zijn uiteindelijk alleen binnen de muren gebleven.

IMG_0643Wat hier ook heel toeristisch is, is de Muslim Quarter. Zie het als één grote bazaar met allemaal gezellige winkeltjes, veel eettentjes en simpelweg gewoon gezellig. Voornamelijk verkopen ze hier allemaal hetzelfde, maar dat maakt natuurlijk niet uit en we liepen er gewoon lekker doorheen.

Ondertussen was he alweer 6/7 uur geworden, dus het was tijd om terug te keren naar de hostel om wederom die happy hour mee te maken.  Het was hier zo gezellig, live muziek, beetje tafelvoetbal en het was alweer half 11 geweest.

IMG_0577Oja, jullie vragen je vast af wat we in deze stad allemaal gegeten hebben. Nou toen we de eerste avond rondhuppelden door de stad kwamen we op straat een heerlijke tafel tegen met allerlei vlees op stokjes!

De afgelopen drie dagen waren zoals je kan zien echt geweldig. Met nog een beetje spierpijn hebben we na veel cocktails en wijze raad toch besloten om een directe vlucht naar Guilin te nemen i.p.v. 27 uur in een trein te zitten. Och het koste maar €10,- extra met onze 50% korting bonnetjes.

3 antwoorden
 1. carolina
  carolina zegt:

  tja guys je ziet het had toch echt nuttig kunnen wezen om je tante mee te nemen want die had jullie kunnen masseren en dan was de spierpijn zo weg geweest!!
  maar cocktails werken ook goed, zolang je er maar genoeg van drinkt.
  he johnny heb je nog nieuwe cocktail idees opgedaan?die mag je altijd op mij uitproberen.
  blijf genieten en groetjes,
  o ja nog gefeliciteerd met jullie papa.

  Beantwoorden
 2. Danny
  Danny zegt:

  heeey neven,

  vette reis hoor! De sateetjus zien er heerlijk uit ! ! Ben stiekem wel een
  beetje jaloers, haha. Leuke verhalen schrijven jullie…
  Veel plezier nog he.
  mzzls

  Beantwoorden
 3. Johnny
  Johnny zegt:

  @ carolina,
  Ik heb de afgelopen tijd wel wat nieuwe cocktails mogen ontdekken hoor. Guess I have to come by and show them skills on a beautifull summer day? 🙂 Natuurlijk in ruil voor een massage! =P

  @ Danny,
  Gister had ik een krab satetje gegeten, die was wel iets minder hoor 😉 maar ze maken hier verder wel echte goede sate. Ook beef kan heerlijk zijn 😮

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *