Hey, heb jij al vakantieplannen?

‘Hey, heb jij al vakantieplannen?’ was de vraag die ik een paar maanden geleden aan Johnny vroeg. ‘Nee, nog niet jij wel dan?’  vroeg hij terug. ‘Mwa, ik zit zelf te denken aan Nepal om daar een trektocht over de Himalaya geberte te lopen. Zin om mee te gaan?’. ‘De Himalaya? Ben je wel goed snik? Echt niet ik wil vakantie hoor. Kunnen we niet ergens anders heengaan?’.  Na het opnoemen en discussiëren over 30+ landen, streken en plaatsen waren wij er eindelijk uit en riepen samen in koor ‘Wij gaan naar China!’

Okeey, we gaan naar China! Aangezien wij toch zoveel Chinese films kijken en eten met sambalbij bestellen moet dat wel goedkomen toch? Dankzij onze oma zijn wij naast vollbloed Indo, half Nederlands ook nog eens kwart Chinees, en door de vele uurtjes Majong te spelen zien die Chinese plaatjes er inmiddels ook wel bekend uit. In andere worden, het kan gewoon niet misgaan.

Uiteraard ben ik volop tegen het boeken van een georganiseerde reis en zo eigenwijs als we zijn plannen we deze lekker zelf. Tja dat scheelt ons ten eerste toch al snel 1000 euro, en daarbij hebben we dan ook de vrijheid om al onze Chinese wensen in vervulling te laten gaan. Maar oh-oh, zodra we alles in Google Maps intikken komen we er helaas achter dat alle plaatsen over meer dan 3000km verspreid zijn! Tot onze verbasing blijkt dat China eigenlijk best wel groot is.
‘Hey Dave, hoe gaan we dat doen?’

Onze wensenlijst

 • Chinese Muur
 • Verboden stad
 • Shaolin Temple (dankzij alle kung-fu films)
 • Terracottaleger
 • Panda’s knuffelen
 • Chinese kook- of wokles
 • Relaxdagen in natuurlijke omgeving
 • Shop-Till-Ya-Drop in Hong Kong

 

1 antwoord
 1. De Papa
  De Papa zegt:

  Hey jongens,

  Sorry dat ik niet op schiphol kon zijn.
  Ik wens jullie een geweldige tijd toe in China.
  Goeie reis en pas goed op elkaar.

  depapa

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *