Kredietcrisis

Nog één dag te gaan en we vliegen naar China! Deze boys zijn er helemaal klaar voor… toch?

We zijn druk bezig met inpakken om al onze zaakjes te regelen voordat we volledig kunnen genieten van onze reis. We hoeven alleen nog maar langs Bever Sport en de ANWB te gaan om de laatste spulletjes te kopen.

Dus Johnny staat daar heerlijk bij Bever Sport aan de kassa met wat spulletjes in de hand om af te rekenen. “Meneer u doet het toch echt fout hoor, heeft u wel de juiste pincode ingetoetst?” roept de kassaman. We kijken elkaar twijfelachtig aan en ik besluit maar om alles voor te schieten. “Die jongen zal vast weer geen ¥uan hebben.”

We besluiten daarom om langs een ING pinautomaat te gaan om te kijken hoeveel geld er op de rekening staat. “Johnny, we kunnen dit beter proberen bij een ING servicepunt hoor. Als je te veel keer je pincode verkeerd intikt slikt dat ding je pas in!” En denk je dat Johnny naar zijn oudere broer luistert? “Ah wat zeur je nou, kijk hier is een pinautomaat”. Johnny huppelt erop af en toets zijn pincode in.

 

Gefeliciteerd! Uw pinpas is geblokkeerd, en u krijgt hem lekker niet meer terug!

 

Met volle verbazing kijken we naar het scherm. “Waat!! WTF!!” schreeuwen we allebei. Over 20 uur vertrekt onze vliegtuig en meneer hier heeft geen bankpas meer!

We lopen snel richting een ING servicepunt. Gelukkig was er een nog geen 10 minuten lopend ervandaan en we vertellen onze verhaal aan een medewerker van de ING Vragen & Antwoorden. “Tja dat is zeer spijtig meneer, maar uw pas is geskimd en u krijgt over 7 dagen een nieuwe toegestuurd.” “Dat is leuk, maar ik wil graag NU een oplossing omdat we straks met vakantie gaan, en al u niets kan regelen willen we graag met iemand spreken die het wel kan regelen” verteld Dave. “Zorg maar dat Johnny zonder kosten of rente kan pinnen met z’n creditcard of iets dergelijks. Als jullie zomaar een pas innemen omdat deze potentieel geskimd is, dan neem ik aan dat er ook noodprocedures bestaan.”.

Na wat belletjes, goedkeuring en handtekeningen van de managers en hoofdkantoor heeft de medewerker ons gelukkig weten te helpen en kan Johnny zonder extra kosten gebruik maken van zijn creditcard. We bedanken de medewerker maar lopen wel met gemengde gevoelens naar buiten.

“Dit is onze eerste dag van onze vakantie. We zijn niet eens weg of er gebeuren al rare dingen. Gaat dat wel goed komen?”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *