Zo gezegd, zo gedaan

Tja en nu? We zijn inmiddels alweer een paar maanden verder, we gaan over 2 maanden op vakantie en China zit letterlijk alleen nog in onze hoofd.

Naast onze vliegtickets en wensenlijst hebben we eigenlijk nog helemaal niets in de planning. Jawel, deze twee heren zijn zelfs te lui om tijdig een visum aan te vragen. “He Johnny, volgens mij moeten we nu echt wat gaan regelen hoor!” “Ja man, helemaal gelijk, moeten we zeker doen”. Kijk zo gaat het dus al maanden zo. Omdat we alles zelf willen regelen en op diverse forums vele spookverhalen verteld worden met het aanvragen van een Chinees visum, hadden we maar besloten om deze toch nog op tijd aan te vragen.

Zo gezegd, zo gedaan en op een gezellige maandagavond keken we naar de benodigde documenten voor het aanvragen van een visum en we schrokken ons rot! We moeten werkelijk waar een volledig gedetailleerde reisschema inclusief bevestigingen van alle hotelboekingen opsturen! Poehee, daar hadden we helemaal niet op gerekend, en zo werd het toch nog een hele avond hotelletjes en treinreisjes plannen. Tja je snapt natuurlijk wel dat wij onze briljante planning hier niet gaan vertellen he, dat merken jullie wel door onze avonturen te volgen.

Gelukkig heeft het aanvragen van onze visums geen enkele problemen opgeleverd. Toen we ze uiteindelijk gingen ophalen bij de Chinese ambassade in Den Haag kwamen we, jawel, onze eerste Chinezen tegen! Hoe hectisch het ook op onze werk mag zijn, opeens begon de vakantie voor ons een werkelijkheid te worden…

2 antwoorden
 1. carolina
  carolina zegt:

  niehou boys,

  hebben jullie een goede reis gehad?
  ben benieuwd naar wat jullie beleefd hebben.
  al lekker gegeten?
  we denken aan jullie.
  groetjes ook van frank

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *