Fallas Valencia Trip Verslag 20.03.2012 (Dag 7)

Het is ons laatste dagje in Valencia. We zijn redelijk goed uitgeslapen en vandaag is het shopping dag in het nuevo centro. Een grote mall, aldus de lokale bewoners. Vol frisse moed de lift in en we komen bij de receptie. Tot onze verbazing is het vanaf gisterenavond niet meer gestopt met regenen. We moeten dus door de plenzende regen richting de metro.

2 haltes verder stappen we uit en de straten staan op sommige plekken helemaal blank. We moeten nog brunchen want ondertussen is het 13:00 en op een lege maag gaan de boys het niet lang volhouden. We duiken “restaurant Tokio” binnen. Exact tegenover het restaurant waar we gisteren een aziatische hap hebben baas gemaakt.

We zitten met z’n tweeën in een compleet lege toko. Maw we hebben een privé kok die zodirect allemaal aziatische tapas voor ons gaat klaarmaken. Ondertussen bepreken we de voorbijgevlogen week met high en lowlights en kunnen we nog steeds niet geloven hoe goed ook de weersomslag in Valencia getimed is. We bestellen nog een paar yaki tori stokjes en we zijn weer verzadigd.

We komen een grote mall binnen met twee verdiepingen. Heel veel winkels maar eigenlijk weinig interessants te vinden. We komen langs een wel heel bizar winkeltje waar ipv massages door mensen je met je voeten in een (soort van glazen bak) aquarium kunt bengelen. In die bak zitten allemaal kleine visjes die je voeten reinigen en massareren naar het schijnt. Dave wilt wel maar Robin slaat deze over. We kijken straks om de hoek van het hotel wel bij het wellness center. Na anderhalf uur al houden we het voor gezien en besloten buiten de mall, waar ook nog enkele winkels en eettentjes liggen, verder te kijken. Eventjes bij het Mc Café een iced coffee voor Dave en een frappé moca voor Robin. Dat was een pijnlijke want door de regen is de vloer vrij glad. Tijdens het uitzoeken van een plekje, al zittende en reikende naar z’n frappé glijd zn been naar voren met z’n scheen tegen een stuk hout. En die heeft hij gevoeld. We hoefden niet te koken vanavond want er groeide direct een groot ei op.

Robin heeft moeite met lopen en het hoognodige van het verlanglijstje hebben we. We keren terug naar het hotel per taxi en laten ons op de hoek afzetten bij het wellness center. We krijgen informatie en enkel vandaag is er nog een therapeutische massage beschikbaar. 1 om 17:00 en 1 om 20:00. Kosten zijn 60 euro voor een uurtje. Op zich wel te doen maar we kwamen voor een voetreflex massage. We hadden dus geen deal en strompelde een beetje teleurgesteld verder naar het hotel. Geen voet massage… dan maar weer rusten. Wederom fftjes een filmpje gekeken en een tukkie gedaan.

Rond 22:00 zijn we op weg naar het vlakbij liggende casino waar we vorig jaar ook een kijkje hebben genomen. Het leek wel kleiner geworden en er waren maar een beperkt aantal slotmachines. We moeten nog avondeten en bestellen een speciaal menuutje voor maar 5,95 euro. Een enorm stokbrood met rauwe ham, tomaat en chorizo voor Robin & voor Dave een stokbrood met worstjes, paprika, ui en tomaat. Daarbij werd chips, olijven, pinda’s en een drankje geserveerd. Helemaal top dus. Wij konden niet meer verliezen deze avond. Maar het tegendeel bewees zich weer. We konden niet, zoals we verheugd hadden, een nieuw reisje boeken naar dit geweldige oord tjdens het fallas festival in 2013. Sterker nog, we zullen er weer hard voor aan de bak moeten.

Rond 02:00 komen we terug in het hotel en halen bij de receptie nog wat kouds te drinken om vervolgens op de hotelkamer nog een drankje mee te mixen. De spullen zijn ingepakt, de vlucht online al ingechecked en we hopen nog een beetje nachtrust te krijgen alvorens we morgen om 12:00 het hotel moeten verlaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *